30-symvoules-k-kolpa-organwshs-gamou-part-3

30 συμβουλές και κόλπα οργάνωσης γάμου! (part 3/3)

Τελειώνουμε αυτό το πραγματικά βοηθητικό άρθρο μας με άλλες 10 συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη στη διοργάνωση του γάμου και της δεξίωσης σας! 

21. Παρέχετε ακριβείς οδηγίες

Βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας γνωρίζουν πού πηγαίνουν. Αν και πλέον είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν τα maps σε απευθείας σύνδεση, μερικές φορές οι οδηγίες είναι λανθασμένες. Ζητήστε από τους χώρους (τελετής και δεξίωσης) να σας τυπώσουν προτεινόμενες οδηγίες και δοκιμάστε τις διαδρομές μόνοι σας. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε τις καλύτερες οδηγίες σε ένα link ή στείλτε τις με email στους καλεσμένους σας για να τις εκτυπώσουν αν θέλουν. Επίσης, μπορείτε να τυπώσετε έναν χάρτη στο πίσω μέρος του προσκλητηρίου σας.

22. Κρατήστε… «αποδείξεις»

Λάβετε γραπτώς τυχόν μη συνηθισμένες αλλαγές στις συμφωνίες σας ή στείλτε στον διοργανωτή ένα email επιβεβαίωσης γράφοντας «Καλησπέρα σας. Ήθελα να επιβεβαιώσω ότι θα κρατήσετε τον χώρο διαθέσιμο μέχρι τις 2 π.μ. έναντι των 12 π.μ». Μην υποθέτετε ότι όλα είναι κανονισμένα.

30-symvoules-k-kolpa-organwshs-gamou-part-1

23. Προγραμματίστε τις ετοιμασίες

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για τις ετοιμασίες. Εάν ενοικιάζετε έναν χώρο και φέρνετε εξωτερική βοήθεια, ρωτήστε σε ποια ώρα οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν για να ξεκινήσουν τη διακόσμηση και τις ετοιμασίες. Δείτε αν μπορούν να το κάνουν την προηγούμενη μέρα ή τουλάχιστον από το χάραμα της μέρας του γάμου, πολύ πριν ξεκινήσει η δεξίωση.

24. Μάθετε για τις άδειες γάμου

Μπορείτε να ψάξετε τις απαιτήσεις άδειας γάμου της χώρας σας στο διαδίκτυο, αλλά επιβεβαιώστε τις και με μια κλήση στο γραφείο της δημαρχίας. Ακόμη κι αν είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., μπορεί να εκδώσει άδειες γάμου μόνο σε διαφορετικές ώρες. Δώστε ένα αντίγραφο της άδειας γάμου στη μητέρα σας ή στην κοπέλα σας σε περίπτωση που χάσετε τη δική σας τις τελευταίες ημέρες πριν από τον γάμο σας.

25. Ρωτήστε για τους κανόνες του χώρου

Ρωτήστε τον υπεύθυνο ή ιερέα της εκκλησίας ή του τόπου όπου θα παντρευτείτε για τους πιθανούς περιορισμούς (εάν υπάρχουν). Για παράδειγμα, αν απαγορεύεται η φωτογράφηση με φλας. Ή αν ανταλλάσσετε κάνετε τον γάμο σας σε εξωτερικούς χώρους, επιτρέπεται να τοποθετήσετε σκηνές στο γκαζόν (κάτι που συχνά δεν επιτρέπεται).

26. Ταξινόμηση των μετρητών σας

Οι προϋπολογισμοί για το γάμο αφορούν την ισορροπία. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού σας, δημιουργώντας μια λίστα με τις κρίσιμες λεπτομέρειες. Όπως τη μουσική, το νυφικό σας, τις προσκλήσεις, τα λουλούδια και τον φωτογράφο και ορίστε έναν αριθμό στον καθένα. Βάλτε προτεραιότητες. Για παράδειγμα, εάν ένα φόρεμα σχεδιαστή και το υπέροχο φαγητό είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εσάς, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε απλές προσκλήσεις και μικρότερες ρυθμίσεις λουλουδιών.

30-symvoules-k-kolpa-organwshs-gamou-part-3-2

27. Βοηθήστε τους καλεσμένους να δώσουν προσοχή

Βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας μπορούν να δουν και να ακούσουν από τις θέσεις τους. Εάν οι καλεσμένοι κάθονται πιο μακριά από 15 σειρές πίσω από το τελετουργικό βωμό ή το βάθρο σας, σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα μικρόφωνο και ηχεία. Αυτό θα μπορούσε να κυμανθεί από 60 έως 120€, ανάλογα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε. Θα χρειαστεί να συντονίσετε την παράδοση και τη ρύθμιση με το χώρο της τελετής σας. Γι’αυτό βάλτε τον σχεδιαστή του γάμου σας ή τον καλύτερο άνθρωπο που είναι υπεύθυνος να εκτελέσει αυτό το έργο.

28. Κάντε μια λίστα τηλεφώνων

Κρατήστε ένα φύλλο επαφών έκτακτης ανάγκης ή ένα τηλέφωνο με τις επαφές του διοργανωτή σας την ημέρα του γάμου σας. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που ο οδηγός της limo ξεχάσει το ραντεβού ή όταν αποφασίσετε ότι θα θέλατε ο φωτογράφος σας να λάβει κάποια συγκεκριμένα πλάνα.

29. Ζητήστε τη βοήθεια φίλων στα ψώνια

Μην πηγαίνετε να ψωνίσετε μόνοι σας. Όλα θα αρχίσουν να φαίνονται τα ίδια μετά από λίγο και θα είναι πιο δύσκολο να θυμηθείτε ποιο στυλ αγαπάτε πραγματικά. Αλλά προσέξτε από ποιους φίλους σας θα ζητήσετε βοήθεια. Εάν η μητέρα ή ο αδερφός σας δεν μπορούν, ζητήστε από μία φίλη που είναι πραγματικά ειλικρινής. Αυτή είναι η στιγμή που πραγματικά πρέπει να ξέρετε ποιο φόρεμα φαίνεται καλύτερα.

30. Να είστε ρεαλιστικοί με το χρόνο σας

Όταν έρχεται ο τελευταίος μήνας του γάμου σας, κοιτάξτε τη μακρά λίστα των εργασιών σας και κόψτε τρία πράγματα. Ναι, κόψτε τρία πράγματα! Δεν είναι κρίσιμα πράγματα που απλά τα αισθάνεστε απαραίτητα. Τέτοια ΔΕΝ μπορεί να είναι η επιλογή ενός τραγουδιού ή η επιβεβαίωση των τελικών λεπτομερειών με όλους τους διοργανωτές και το catering σας. Εξαλείψτε μόνο τις υπερβολικές εργασίες όπως το “Just Married” πανό ή τα κεράσματα για το καλωσόρισμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top