4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-1

4 στιγμές μαγειρικής για κάθε νιόπαντρο ζευγάρι (part 1/3)

Πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα στη ζωή, που κάθε νιόπαντρο ζευγάρι πρέπει να μάθει πριν παντρευτεί. Πώς να φτιάχνετε σωστά ένα κρεβάτι. Πώς να ζητάς “συγγνώμη”. Πώς να θυμάστε πάντα να κατεβάζετε το κάθισμα της τουαλέτας! Πώς να φιλοξενήσετε ένα μικρό δείπνο για τους φίλους σας. Πώς να κάνετε ένα απίστευτο επιδόρπιο. Και πώς να κάνετε ένα σωστό πρωινό στο κρεβάτι! Γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα αυτά που πρέπει κάθε ζευγάρι να έχει στο “οπλοστάσιό” του.

Γρήγορο και εύκολο δείπνο για 6 καλεσμένους

Το να καλέσετε φίλους για ένα όμορφο δείπνο είναι, βασικά, ένα #newlywedgoal. Αλλά για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε πραγματικά μια μικρή λίστα εκπληκτικών συνταγών που είναι εύκολες και γρήγορες. Έτσι θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις. Το είδος των συνταγών που σας προτείνουμε παρακάτω, θα κάνει τους καλεσμένους σας να πιστεύουν ότι τους κακομαθαίνετε! Χρησιμοποιούμε αυτή τη μικρή συλλογή συνταγών που εντυπωσιάζουν σε παρέες. Χωρίς μάλιστα να δείχνουμε ότι προσπαθούμε πολύ σκληρά.

TACOS ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή χοιρινού που μπορείτε να κάνετε την ίδιο ημέρα ή τη προηγούμενη νύχτα.

1 κ.σ. Κύμινο

1 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.σ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. τσίλι

3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι + περισσότερο για γεύση

2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού

3 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλα ή χοιρινό ώμο κομμένο σε 2 κομμάτια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-1-1

Συνδυάστε όλα τα μπαχαρικά σας, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε ένα μιξ. Επαλείψτε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος. Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και δώστε χρώμα σε όλες τις πλευρές του χοιρινού κρέατος. Τοποθετήστε το καβουρντισμένο χοιρινό σε ταψί και ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού γύρω από το χοιρινό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 6 ώρες ή σε υψηλή για 3-4 ώρες έως ότου το χοιρινό κρέας να κόβεται εύκολα. Λίγο πριν το σερβίρετε, τεμαχίστε το χοιρινό με δύο πιρούνια και ρίξτε λίγο από τη σάλτσα στην κορυφή για να το κρατήσετε υγρό.

*TIPS: Εάν θέλετε, μαγειρέψτε το χοιρινό σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μη το τεμαχίζετε. Τοποθετήστε το με λίγη σάλτσα σε μία γάστρα και ψήστε το πολύ αργά. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο της σάλτσας σε ένα ξεχωριστό δοχείο και μπορείτε εύκολα να απομακρύνετε το λίπος από τη σάλτσα πριν την αναθέρμανση του χοιρινού κρέατος.

ΣΠΙΤΙΚΕΣ TORTILLAS 

Η μυστική “σάλτσα” σε ένα γεύμα που οι καλεσμένοι σας θα θυμούνται για πάντα.

3 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. baking powder

⅓ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-1-2

Σε ένα μπολ (ή πάγκο εργασίας για πιο rustic αποτέλεσμα) ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα, προσθέστε το νερό με το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Στην αρχή θα είναι λίγο κολλώδες, αλλά θα πρέπει να γίνει αρκετά στερεό. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και δημιουργήστε μια μπάλα, χρησιμοποιώντας αλεύρι για να αποφύγετε να κολλήσει. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 16 ίσες μερίδες. Μετατρέψτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και ανοίξτε τη κάθε μία απαλά με την παλάμη του χεριού σας. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από τη ζύμη και αφήστε την να καθίσει για 15-30 λεπτά. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ενώ θερμαίνεται, ανοίξτε τη ζύμη σας σε μεμονωμένες τορτίγιες. Πρέπει να είναι αρκετά λεπτό. Τοποθετήστε την τορτίγια στο ζεστό τηγάνι και αφήστε την να καθίσει για περίπου 1 λεπτό στην κάθε πλευρά. Θα δείτε φυσαλίδες, όταν έρθει η ώρα να τη γυρίσετε. Αφαιρέστε από το τηγάνι κι επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

*TIPS: Μπορείτε να κρατήσετε κομμάτια της ζύμης σε ένα σφραγισμένο σακουλάκι στο ψυγείο για 5-7 ημέρες. Ή μπορείτε να τα βάλετε στη κατάψυξη μέχρι και για 1 μήνα! Δεν θα το μετανιώσετε. Είναι εγγυημένα ότι θα κάνουν όλο πράγμα τα tacos σας. Καλύτερα και από αγορασμένα!

Διαβάστε τη συνέχεια στο part 2/3 του άρθρου μας….

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top