Συνεχίζουμε με τις καλύτερες στιγμές μαγειρικής που θα πρέπει να παρουσιάσετε στον/στην σύντροφό σας και την παρέα σας για να μην αφήσετε κανέναν δυσαρεστημένο!
ELOTE ΣΕ ΜΠΟΛ
4-5 καλαμπόκια (οι κόκκοι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. χυμός από 1-2 λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο
κιμάς
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
2 κ.σ. τριμμένο κόκκινο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο για γεύση
Ετοιμάστε το ταψί με φύλλο αλουμινίου. Κόψτε τους κόκκους από το καλαμπόκι και τσιγαρίστε τους με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Έχετε το ταψί στον φούρνο στο grill για 8-10 λεπτά ή έως ότου το καλαμπόκι σας αρχίσει να γίνεται καφέ. Ελέγξτε το γιατί μπορεί να γίνει καφέ γρήγορα. Ενώ το καλαμπόκι ψήνεται, συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ζεστό καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε με αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί κρύο, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ GUACAMOLE
SPICY ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ GANACHE
Τοποθετήστε το σε ψυγείο για μια ώρα και μεταφέρετε την υπόλοιπη σοκολάτα πίσω στο μπολ για τα μικροκύματα. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βάλετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Τοποθετήστε την υπόλοιπη σοκολάτα, μαζί με ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού σκόνης ancho chili σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ. Ρίξτε την κρέμα στην υπόλοιπη σοκολάτα και αφήστε την να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε με τη μαρίζ μέχρι να έχετε μία ωραία και λαμπερή ganache. Αφαιρέστε τα καλούπια από το ψυγείο και τοποθετήστε μια μικρή κουταλιά ganache σε κάθε μία. Παγώστε τα για άλλη μια ώρα.
Την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα ρίξτε την πάνω στα καλούπια. Χρησιμοποιήστε γρήγορα μια ξύστρα ή μια σπάτουλα (ή ένα μαχαίρι) για να εξομαλύνετε τη σοκολάτα και βεβαιωθείτε ότι κάθε τετράγωνο είναι σφραγισμένο. Παγώστε και πάλι μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Επιδόρπιο παντός καιρού!
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
Μερικές φορές, το επιδόρπιο είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά χρειαζόμαστε. Χρησιμοποιώντας έξυπνα σημαντικές συνταγές θα μπορέσετε να μοιραστείτε κάτι γλυκό και epical νόστιμο με τους καλεσμένους σας. Αυτή η τάρτα με καραμελωμένα μήλα είναι τέλεια! Είναι ζεστή, γευστικά γεμάτη και αγαπημένο comford food!
Κατεψυγμένη ή σπιτική ζύμη τάρτας
2 μεγάλα μήλα
1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζάνι καραμέλα
1 αυγό χτυπημένο
κανέλα, μοσχοκάρυδο
Καθαρίστε τα μήλα και τα κουκούτσια τους και κόψτε τα σε λωρίδες. Αμέσως μετά, βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη ζύμη της τάρτας σας σε πάχος περίπου 1/4. Μετακινήστε τη ζύμη σε ταψί που έχει προετοιμαστεί με ψεκασμό λαδιού.