4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-2

4 στιγμές μαγειρικής για κάθε νιόπαντρο ζευγάρι (part 2/3)

Συνεχίζουμε με τις καλύτερες στιγμές μαγειρικής που θα πρέπει να παρουσιάσετε στον/στην σύντροφό σας και την παρέα σας για να μην αφήσετε κανέναν δυσαρεστημένο!

ELOTE ΣΕ ΜΠΟΛ 

Αυτό είναι το πιάτο που ζητούν πρώτο οι καλεσμένοι σας όταν έρθουν. Είναι τόσο γευστικό και απροσδόκητο!
Ένα παραδοσιακό πιάτο στο Μεξικό, αλλά μια συνολική απόλαυση σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι.

4-5 καλαμπόκια (οι κόκκοι)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μαγιονέζα

3 κ.σ. χυμός από 1-2 λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο

κιμάς

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

2 κ.σ. τριμμένο κόκκινο κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο για γεύση

4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-2-1

Ετοιμάστε το ταψί με φύλλο αλουμινίου. Κόψτε τους κόκκους από το καλαμπόκι και τσιγαρίστε τους με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Έχετε το ταψί στον φούρνο στο grill για 8-10 λεπτά ή έως ότου το καλαμπόκι σας αρχίσει να γίνεται καφέ. Ελέγξτε το γιατί μπορεί να γίνει καφέ γρήγορα. Ενώ το καλαμπόκι ψήνεται, συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ζεστό καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε με αλάτι, πιπέρι και κόλιαντρο. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί κρύο, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ GUACAMOLE 

Είναι η αγαπημένη μας συνταγή και η μία και μοναδική!
5 ώριμα αβοκάντο
Χυμός από 1 λάιμ
3 Σκελίδες σκόρδο σπασμένο με αλάτι (χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού)
1 κ.γ. αλάτι + περισσότερο για γεύση
1 κ.γ. Jalapeno
2 κ.σ. Vidalia κρεμμύδι
2 κ.σ. κόλιανδρο
4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-2-2
Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο! Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλα! Ναι, είναι τόσο απλό. Και κλέβει τις εντυπώσεις!

SPICY ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ GANACHE

Μπορείτε να φτιάξετε μια παρτίδα από αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια και να τα κρατήσετε στο ψυγείο για ένα μήνα. Γεμίστε τα με ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας – από τη καραμέλα μέχρι ganache.
Εμείς τα βάζουμε, συνήθως, στο τραπέζι μετά το δείπνο και παραλείπουμε το μεγάλο επιδόρπιο.
Καλούπια σιλικόνης
3 ράβδους πραλίνας σοκολάτας γάλακτος
δύο ράβδους μαύρης σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. σκόνη Ancho Chili
Επιπλέον: φυστικοβούτυρο ή καραμέλα ή μαρμελάδα, κλπ.
4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-2-3
Ψιλοκόβουμε όλη τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μαζί. Τοποθετήστε το 1/2 της σε λεκάνη στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Ανακατέψτε κι αν δεν έλιωσε βάλτε την ξανά ανά 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει πλήρως. Ρίξτε όσο το δυνατόν περισσότερη σοκολάτα στα καλούπια σας. Περιστρέψτε το καλούπι προς όλες τις κατευθύνσεις για να καλύψετε όλες τις πλευρές των καλουπιών και να αδειάσετε οποιαδήποτε πρόσθετη σοκολάτα. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαχαιράκι για να ξύσετε την κορυφή των καλουπιών σοκολάτας ώστε να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε περιττή σοκολάτα.

Τοποθετήστε το σε ψυγείο για μια ώρα και μεταφέρετε την υπόλοιπη σοκολάτα πίσω στο μπολ για τα μικροκύματα. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βάλετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Τοποθετήστε την υπόλοιπη σοκολάτα, μαζί με ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού σκόνης ancho chili σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ. Ρίξτε την κρέμα στην υπόλοιπη σοκολάτα και αφήστε την να καθίσει για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε με τη μαρίζ μέχρι να έχετε μία ωραία και λαμπερή ganache. Αφαιρέστε τα καλούπια από το ψυγείο και τοποθετήστε μια μικρή κουταλιά ganache σε κάθε μία. Παγώστε τα για άλλη μια ώρα.

Την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα ρίξτε την πάνω στα καλούπια. Χρησιμοποιήστε γρήγορα μια ξύστρα ή μια σπάτουλα (ή ένα μαχαίρι) για να εξομαλύνετε τη σοκολάτα και βεβαιωθείτε ότι κάθε τετράγωνο είναι σφραγισμένο. Παγώστε και πάλι μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Επιδόρπιο παντός καιρού!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Μερικές φορές, το επιδόρπιο είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά χρειαζόμαστε. Χρησιμοποιώντας έξυπνα σημαντικές συνταγές θα μπορέσετε να μοιραστείτε κάτι γλυκό και epical νόστιμο με τους καλεσμένους σας. Αυτή η τάρτα με καραμελωμένα μήλα είναι τέλεια! Είναι ζεστή, γευστικά γεμάτη και αγαπημένο comford food!

Κατεψυγμένη ή σπιτική ζύμη τάρτας

2 μεγάλα μήλα

1-2 κ.γ. χυμό λεμονιού

1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 φλιτζάνι καραμέλα

1 αυγό χτυπημένο

κανέλα, μοσχοκάρυδο

4-stigmes-mageirikis-gia-kathe-niopantro-zeugari-part-2-4

Καθαρίστε τα μήλα και τα κουκούτσια τους και κόψτε τα σε λωρίδες. Αμέσως μετά, βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη ζύμη της τάρτας σας σε πάχος περίπου 1/4. Μετακινήστε τη ζύμη σε ταψί που έχει προετοιμαστεί με ψεκασμό  λαδιού.

Τοποθετείστε τα μήλα στο κέντρο της ζύμης σας και περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας στο τέλος. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από το πάνω μέρος του μείγματος μήλων. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και περάστε τη ζύμη με το χτυπημένο αυγό. Ψήνετε στους 190 βαθμούς στο φούρνο στο grill για 18 λεπτά ή έως να πάρει χρυσο-καστανό χρώμα. Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλιας!
*Tips: Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα και να την κρατήσετε στο ψυγείο. Το μείγμα μήλων μπορεί να γίνει το προηγούμενο βράδυ και στη συνέχεια συναρμολογείται πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. Απλά βάλτε το στο φούρνο ενώ τρώτε δείπνο και θα είναι απολύτως ζεστό και νόστιμο στο χρόνο για το επιδόρπιο!

Διαβάστε τη συνέχεια στο part 3/3 του άρθρου μας….

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top