Διαλέξτε το απόλυτο δακτυλίδι αρραβώνων (part 3/3)

Δεν σας αφήνουμε με απορίες. Οπότε συνεχίζουμε με το τελευταίο part για την επιλογή του ιδανικού δακτυλιδιού αρραβώνα. Δώστε προσοχή έτσι ώστε το δακτυλίδι να αφήσει με ανοιχτό στόμα την κοπέλα σας μόλις το αντικρύσει!

  • Επιλέξτε είδος και χρώμα του δακτυλιδιού

Έχετε μια ποικιλία από μέταλλα για να επιλέξετε για τη ζώνη του δαχτυλιδιού. Τα πιο συνηθισμένα είναι το κίτρινο χρυσό, το ροζ χρυσό, το λευκό χρυσό, η πλατίνα και το ασήμι. Μπορείτε να κάνετε ακόμη και ένα μίγμα διαφορετικών τύπων μετάλλων. Κάθε μέταλλο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, η πλατίνα είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο και θα διαρκέσει πολύ καιρό. Ωστόσο, χάνει τη λάμψη της πιο γρήγορα από τον χρυσό. Ο χρυσός, από την άλλη πλευρά, είναι πιο λαμπερός και επειδή είναι μαλακό μέταλλο, είναι ευκολότερο να συντηρηθεί. Μειονέκτημά του είναι ότι μπορεί να φθαρεί πιο γρήγορα από την πλατίνα, καθώς σε περίπου 15-20 χρόνια ίσως χρειαστεί επιδιόρθωση. Η μελλοντική σύζυγος σας πιθανότατα ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τρόπο που φαίνεται το δακτυλίδι. Αυτή τη στιγμή, τα ασημένια δαχτυλίδια αρραβώνων είναι τα πιο δημοφιλή.

  • Επιλέγοντας το διαμάντι

Τώρα προχωράμε στο επίκεντρο των περισσότερων δαχτυλιδιών δέσμευσης: το διαμάντι. Για πολλούς άνδρες, η αγορά ενός διαμαντιού μπορεί να φανεί σαν ένα αποθαρρυντικό έργο, αλλά ήμαστε εδώ για να σας διαφωτίσουμε! Όταν επιλέγετε ένα διαμάντι λάβετε υπόψη το κόψιμο, το χρώμα, τη σαφήνεια και το βάρος των καρατίων. Και οι τέσσερις από αυτούς τους παράγοντες καθορίζουν την ποιότητα και το κόστος του διαμαντιού.

Τομή 

Το κόψιμο δεν αναφέρεται στο σχήμα του διαμαντιού, αλλά στις γωνίες και τις αναλογίες της πέτρας. Η κοπή του διαμαντιού καθορίζεται από έναν κόπτη. Ένα καλά κομμένο διαμάντι αντανακλά το φως από τη μία πλευρά στην άλλη και προβάλλει το φως μέσα από την κορυφή της πέτρας. Αυτό είναι που δίνει σε ένα διαμάντι λάμψη του. Η κοπή είναι πολύ σημαντική. Ακόμα κι αν έχετε το τέλειο χρώμα, τη σαφήνεια και το καράτι, εάν η κοπή δεν είναι σωστή, το διαμάντι δεν θα έχει αυτή τη μαγευτική λάμψη.

Χρώμα

Προς μεγάλη έκπληξη των ανδρών, τα διαμάντια έρχονται σε διάφορα χρώματα. Το χρώμα βαθμολογείται σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από D (άχρωμο) έως Z (ανοικτό κίτρινο). Τα πραγματικά άχρωμα διαμάντια είναι τα πιο σπάνια και πιο ακριβά. Διαμάντια λευκού χρώματος είναι τα πιο δημοφιλή.

Σαφήνεια

Όσο λιγότερες ατέλειες έχει ένα διαμάντι, τόσο πιο καθαρό και κατά συνέπεια πιο ακριβό είναι. Όταν το κοσμηματοπωλείο αρχίζει να συζητά για τη σαφήνεια του διαμαντιού, θα αναφέρει πιθανώς τα “εγκλείσματα” του διαμαντιού. Τα συμπεράσματα είναι ορατά ή μικροσκοπικά κατάγματα στο διαμάντι. Όσο λιγότερα τα κατάγματα, τόσο το καλύτερο. Όπως το χρώμα, η διαύγεια μετράται σε κλίμακα. Τα SI1 και SI2 περιλαμβάνουν ελαφρά κατάγματα που δεν θα μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι. Προσπαθήστε να βρείτε ένα διαμάντι σε αυτό το εύρος. Επίσης, όταν κοιτάζετε ένα διαμάντι αποφύγετε τις πέτρες με εγκλείσματα στην κορυφή και στη μέση, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάχυση του φωτός.

Βάρος καρατιού

Το καράτι αναφέρεται στο βάρος ενός διαμαντιού. Φυσικά, όσο βαρύτερη είναι η πέτρα, τόσο περισσότερα πληρώνετε. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να φτάσετε σε μεγάλο βάρος καρατιού. Μέσω της σωστής τοποθέτησης και διαμόρφωσης, ένας καλός κοσμηματοπώλης μπορεί να κάνει ένα διαμάντι να φαίνεται μεγαλύτερο από το βάρος του καρατιού που μπορεί να διαθέτει στην πράξη.

  • Διαλέγοντας το σχήμα του διαμαντιού

Το σχήμα του διαμαντιού είναι θέμα προτίμησης της κοπέλας σας. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα πιθανά σχήματα που μπορείτε να επιλέξετε:

Στρογγυλό: κλασικό και διαχρονικό σχήμα διαμαντιού

 

 

 

 

 

 

Τετράγωνο: το πιο δημοφιλές σχήμα για δαχτυλίδια δέσμευσης αυτή τη στιγμή

Οβαλ

 

 

 

 

 

Σχήμα καρδιάς

 

 

 

 

Σχήμα αχλαδιού

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top