gamos-sta-xronia-tou-koronoiou-fysika-kai-ginetai

Γάμος στα χρόνια του κορονοϊού; Φυσικά και γίνεται!

Βρεθήκαμε ξαφνικά στη μέση μιας πανδημίας/επιδημίας που κανένας μας δεν θα περίμενε ποτέ να ζήσει. Πολλά ζευγάρια είχαν ήδη κάνει τις προετοιμασίες τους για τον γάμο τους. Ωστόσο, όλα μπήκαν σε μία παύση στην περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού. Τώρα φανταζόμαστε πως τρέχετε και δεν φτάνετε, ώστε τελικά ο γάμος σας να πραγματοποιηθεί. Κι εμείς στεκόμαστε δίπλα σας σε αυτό, δίνοντάς σας τις καλύτερες συμβουλές μας! 

Άραγε, λοιπόν, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια γαμήλια τελετή και δεξίωση με ασφάλεια για όλους; Μα, φυσικά, ναι! Θα επηρεάσει ο Covid-19 την ημέρα του γάμου σας; Ναι, αλλά πάντα υπάρχουν διέξοδοι για να γίνει αυτό με όσο λιγότερες απώλειες είναι δυνατόν! Παρακάτω, λοιπόν, θα σας δώσουμε συμβουλές δικές μας, αλλά και ειδικών για το πώς μπορεί να γίνει ένας γάμος στην εποχή του κορονοϊού!

Όσον αφορά τις ανησυχίες σχετικά με τον COVID-19, ο ΕΟΔΥ συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να διατηρούν τις αποστάσεις. Αυτή η πανδημία θα επηρεάσει ζευγάρια με επερχόμενους γάμους. Ρωτήσαμε τους ειδικούς γάμου για το πώς το αντιμετωπίζουν, εάν πρέπει να αναβάλλετε το γάμο σας και το πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια.

 • Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να είστε ψύχραιμοι και διαλλακτικοί. Σε περιόδους όπως αυτή, ο πανικός και το άγχος είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να νιώσετε. Να θυμάστε πάντα ότι η διαδικασία του γάμου θα πρέπει να είναι ο πιο χαρούμενος χρόνος στη ζωή σας. Υποτίθεται ότι είναι μια στιγμή γεμάτη με συνεχή χαμόγελα, αγάπη και πολλές γλυκές αναμνήσεις. Και μάλιστα χωρίς φόβο, χωρίς πανικό και σίγουρα χωρίς COVID-19.
 • Όπως είπαμε, είναι σημαντικό να είστε ψύχραιμοι και να βρείτε διοργανωτές που αντιμετωπίζουν την κατάσταση επίσης με ψυχραιμία και οργάνωση. Η διατήρηση της ηρεμίας του ζευγαριού και η αποβολή  των φόβων τους είναι πολύ σημαντική. Η δημιουργία ενός σταθερού σχεδίου που είναι εφικτό και κατανοητό βοηθά το ζεύγος να αισθάνεται ασφαλές. Επιπλέον, η δημιουργία ενός σχεδίου επικοινωνίας με τους καλεσμένους τους βοηθά επίσης στην ανακούφιση του άγχους. Μην κάνετε επιλογές βάσει συναισθημάτων ή άγχους. Αφήστε τον αρμόδιο για το σχεδιασμό σας να κάνει επιλογές προτού λάβετε μια τελική απόφαση
 • Ο γάμος αφορά την αγάπη και την ένωση. Ενημερωθείτε και βασίστε τις αποφάσεις σας στις πληροφορίες των ειδικών, σταθμίζοντας όλες τις επιλογές σας. Ένας σωστός ειδικός διοργανωτής γάμου θα πρέπει να είναι ηγέτης στην διεκπεραίωση των επιθυμιών σας. Προσλαμβάνεται για να υποστηρίξει τις προσπάθειές σας. Σημαντικό είναι να έχει θετικό αντίκτυπο στην τσέπη σας (όσο αυτό είναι εφικτό) και, κυρίως, να είναι παθιασμένος για τη δημιουργία και την υλοποίηση της ημέρας των ονείρων σας. Η υπέρβαση των εμποδίων θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλώς ικανοποιητική. Ο διοργανωτής σας θα πρέπει να είναι δημιουργικός, ενημερωμένος και να σας προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές για να την διεκπεραίωση ενός γάμου εν μέσω Covid-19.
 • Θα πρέπει να αναβάλετε τον γάμο σας; Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση. Πρέπει να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς και το επίπεδο άνεσής σας. Γνωρίζετε ο ένας τον άλλον και γνωρίζετε τους καλεσμένους σας. Μερικοί μπορεί να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν ή να γιορτάσουν και θα πρέπει να αναβάλετε τον γάμο. Άλλοι θα θέλουν να συνεχιστεί η παράσταση! Αυτή είναι η πιο συναρπαστική στιγμή στη ζωή σας και ενθαρρύνουμε κάθε ζευγάρι να μην αφήσει αυτόν τον ιό να την πάρει μακριά του. 
  gamos-sta-xronia-tou-koronoiou-fysika-kai-ginetai-2
 • Ο γάμος είναι δύσκολη “δουλειά”, έχει σκαμπανεβάσματα και τόσες πολλές προκλήσεις που θα σας πιέσει με τρόπους που ίσως δεν είστε προετοιμασμένοι. Γι’αυτό, το πώς επιλέξατε να το προσεγγίσετε και τελικά να το χειριστείτε, πρόκειται να θέσει τον τόνο για πολλές αποφάσεις μετέπειτα. Βασιστείτε ο ένας στον άλλο και υποστηρίξτε ο ένας τον άλλο. Η σωστή απόφαση θα αποκαλυφθεί και μέσω της καλής επικοινωνίας και στήριξης. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να μεταφέρουμε στα ζευγάρια είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και θα το ξεπεράσουμε μαζί.
 • Πώς χειρίζονται οι διοργανωτές την αναβολή του προγραμματισμένου γάμου σας; Με όσους διοργανωτές μιλήσαμε, μας ενημέρωσαν πως δεν επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις. Όντας ένα πλήρες γραφείο εξυπηρέτησης, συνήθως προσφέρουν αυτήν την επιλογή χωρίς ημερομηνία λήξης. Έτσι, μπορούν να εκχωρήσουν την πίστωση κατόπιν συνεννόησης. Οπότε αν στο μέλλον αποφασίσετε να γιορτάσετε με φίλους και συγγενείς, μπορούν να σχεδιάσουν και να τους προσφέρουν όποια έξτρα υπηρεσία επιθυμείτε. Συνήθως, θα συναντήσετε διοργανωτές που θα δώσουν 12 μήνες περιθώριο, ώστε να αναπρογραμματίσετε τον γάμο σας.
 • Μην ξεχνάμε! Πρώτα η ασφάλεια όλων! Οι διοργανωτές γάμου εφαρμόζουν διαδικασίες για να διασφαλίσουν την ασφάλειά σας. Προφανώς, υπάρχει πολλή συζήτηση για το πλύσιμο των χεριών, του απολυμαντικού χεριών και των συσκευασιών. Για έναν γάμο είναι λίγο διαφορετικός λόγω της πανδημίας, τα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας αμέσως είναι: μίνι απολυμαντικά, σακούλες καλωσορίσματος, αποφυγή μπουφέ, γάντια και μάσκες για το προσωπικό δεξίωσης. Επίσης, ενθαρρύνετε τους ηλικιωμένους με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας να παραμείνουν σπίτι. Η παροχή κατευθυντήριων γραμμών για την υγεία και κινητήριων εργαλείων για να διατηρηθούν όλα τα μέτρα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων.Μέτρα ανάγκης που εφαρμόζονται συνήθως είναι μερικά από τα πρακάτω:
  1. Υποχρεωτική προεπισκόπηση μέσω κοινής συνομιλίας για όλους τους καλεσμένους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, από το ζευγάρι. Οποιοσδήποτε συμμετέχων έχει βιώσει συμπτώματα πυρετού / γρίπης εντός 96 ωρών πριν από την εκδήλωση, ή που έχει ταξιδέψει σε περιοχές που έχουν πληγεί πολύ πριν 14 ημέρες έως την εκδήλωση, ή κάθε συμμετέχων που έχει εκτεθεί άμεσα σε άτομο με συμπτώματα και σχετικούς παράγοντες κινδύνου προ 14 ημερών πριν από την εκδήλωση, θα πρέπει να απαγορεύεται να παρευρεθεί. 
  2. Προαιρετική θερμομέτρηση κατά την άφιξη.
  3. Εφαρμογή πολιτικών χαιρετισμού χωρίς επαφή για το προσωπικό της δεξίωσης και τους συμμετέχοντες. 
  4. Αυξάνεται ο καθαρισμός και η πλήρης απολύμανση των τουαλετών και χώρων από ωριαία έως κάθε 30 λεπτά καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
  5. Αύξηση του προσωπικού καθαρισμού που σκουπίζει και απολυμαίνει χερούλια πορτών και εισόδων, υλικά κοινής χρήσης και επιφάνειες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
  6. Αύξηση της συχνότητας του υποχρεωτικού πλυσίματος χεριών για όλο το προσωπικό εξυπηρέτησης, ώστε να περιλαμβάνει ωριαίο πλύσιμο χεριών.
  7. Φορητοί σταθμοί απολύμανσης χεριών τοποθετημένοι στις εισόδους και τις εξόδους, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες και το προσωπικό που εργάζεται στην εκδήλωση να μπορούν να απολυμαίνονται διαρκώς.

   

Ακόμα κι αν παρ’όλα αυτά, οι καλεσμένοι σας δεν μπορέσουν να παρευρεθούν οι επιλογές σας είναι δύο:

ή αναβάλετε τον γάμο σας εφόσον οι διοργανωτές και οι συνθήκες το επιτρέπουν

ή συνεχίζετε με έναν πιο ήρεμο γάμο, προσπαθώντας να διατηρήσετε LIVE ηλεκτρονική επικοινωνία με όσους καλεσμένους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν!

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top