pws-na-symperilavete-ton-skylo-sas-ston-gamo-sas

Πώς να συμπεριλάβετε τον σκύλο σας στον γάμο σας!

Την ημέρα του γάμου σας, θέλετε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω σας. Για πολλά ζευγάρια αυτό σημαίνει να έχουν μαζί τους και τον αγαπημένο τους φίλο, δηλαδή τον σκύλο τους! Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε η μοναδική σας ημέρα να περιλαμβάνει τον σκύλο σας. Είτε σε επίσημο ρόλο – ως φορέα δαχτυλιδιών ή λουλουδιών, είτε απλά ως επίτιμο καλεσμένο! Οι τριχωτοί μας φίλοι κάνουν τους γάμους αξέχαστους, αλλά απαιτούν επίσης ειδικό χειρισμό. Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το σκυλάκι σας ήρεμο, χαρούμενο και καλά φροντισμένο όταν συμμετέχει στον γάμο σας.

Ελέγξτε αν ο σκύλος σας θα ανταποκριθεί

Δεν είναι όλα τα κατοικίδια κατάλληλα για έναν γάμο και είναι σημαντικό να εκτιμήσετε την ιδιοσυγκρασία του δικού σας. Είναι ο σκύλος σας φιλικός ή επιθετικός; Κάνει πολύ θόρυβο; Κλέβει φαγητό; Πρέπει ο σκύλος σας να συμπεριφέρεται σωστά και να γνωρίζει τις βασικές εντολές “κάτσε” και “μείνε”, λένε οι ειδικοί εκπαιδευτές σκύλων. Θέλετε το σκυλί σας να είναι μια χαριτωμένη προσθήκη κι όχι μια απόσπαση της προσοχής. Μερικά κουτάβια είναι αρκετά ήρεμα για φέρουν τα δαχτυλίδια σας, ενώ άλλα είναι πολύ ενθουσιώδη για να περπατήσουν στο διάδρομο. Πριν αποφασίσετε ποιον ρόλο θα αναθέσετε στον σκύλο σας, σκεφτείτε εάν μπορεί να το κάνει. Κι αν όχι, καλύτερα μην προσπαθήσετε να τον εκπαιδεύσετε τις εβδομάδες που προηγούνται του γάμου σας και ο λόγος παρακάτω..

Ένας σκύλος θα νιώσει άνετα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, όπως μια φάρμα ή σε ιδιωτική περιουσία, αλλά πιθανώς όχι σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο.

Σκεφτείτε την δική σας προσωπικότητα και διάθεση

Ξέρουμε πως θα θέλατε εκεί τον γλυκό σας φίλο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε, ότι πρόκειται για την δική σας ξεχωριστή ημέρα. Πρέπει να σκεφτείτε πρώτα απ’όλα την δική σας διάθεση. Εάν πιστεύετε πως δεν θα έχετε μια χαλαρή στάση και θα ανησυχείτε για το παραμικρό, μην εμπλέκετε τον σκύλο σας στο γάμο σας διότι – μάλλον – πρόκειται να σας προκαλέσει έξτρα περιττό άγχος.

pws-na-symperilavete-ton-skylo-sas-ston-gamo-sas

Προσδιορίστε τον χώρο του γάμου και της δεξίωσής σας

Δεν θέλουμε να σας πείσουμε για το αντίθετο, αλλά πρέπει να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Άρα θα πρέπει να αναρωτηθείτε. Είναι κατάλληλος ο σκύλος σας για το είδος της τελετής που έχετε; Ας μην ξεχνάμε πως ένας σκύλος θα νιώσει άνετα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, όπως μια φάρμα ή σε ιδιωτική περιουσία, αλλά πιθανώς όχι σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο. Δεν πιστεύουμε πως θα θέλατε να νιώσει ο σκύλος σας περιορισμένος κι αγχωμένος σε καμία περίπτωση.

Ρωτήστε τους περιορισμούς για κατοικίδια στο χώρο που έχετε επιλέξει

Δεν είναι όλοι οι χώροι pet-friendly (φιλικοί προς τα κατοικίδια). Γι ‘αυτό, καλύτερα, ρωτήστε τον υπεύθυνο του χώρου της δεξίωσης εάν ο σκύλος σας θα είναι ευπρόσδεκτος. Το υπαίθριο σκηνικό είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να μην αντιμετωπίσετε κάποιον περιορισμό.

Ρωτήστε την διεύθυνση του χώρου για φυτοφάρμακα ή τοξικά φυτά στο έδαφος και για άλλα ζωάκια ή έντομα που ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή ή να απειλήσουν τον σκύλο σας. Κρατήστε τον σκύλο σας σε ασφαλές σημείο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ώστε οι καλεσμένοι σας να μην τον ταΐζουν.

Δώστε στυλ στον σκύλο σας

Κάντε μια επίσκεψη σε saloon μικρών ζώων πριν από το γάμο, ώστε να γίνει κούκλος ο σκύλος σας και να μυρίζει υπέροχα! Στη συνέχεια, εάν τον ντύσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα τα ρούχα του, δοκιμάζοντάς τα μερικές φορές εκ των προτέρων. Κι αν δεν του είναι ανεκτό, παραδώστε τη φαντασία σας και επιλέξτε ένα απλό κολάρο. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να διατηρείτε τα “στολίδια” ελάχιστα κι άνετα για τον σκύλο σας. Μην τον κάνετε να φοράει κάτι που δεν του αρέσει για περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.

Προβλέψτε πιθανούς κινδύνους

Κι αν όλα τα παραπάνω σας δίνουν το πράσινο φως, τότε μένει να ελέγξετε για περαιτέρω κινδύνους για τον σκύλο σας. Πρώτον, εάν ο χώρος σας περιλαμβάνει λουλούδια, κάντε την έρευνά σας ή ρωτήστε τον ανθοπώλη σας, καθώς μερικά μπορεί να είναι τοξικά. Ρωτήστε την διεύθυνση του χώρου για φυτοφάρμακα ή τοξικά φυτά στο έδαφος και για άλλα ζωάκια ή έντομα που ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή ή να απειλήσουν τον σκύλο σας. Κρατήστε τον σκύλο σας σε ασφαλές σημείο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ώστε οι καλεσμένοι σας να μην τον ταΐζουν.

Ζητήστε από κάποιον να φροντίζει και να προσέχει τον σκύλο σας

Ο σκύλος σας θα πρέπει να τρέφεται, να κινείται και να φροντίζεται ενώ βρίσκεστε στο τρέξιμο της ημέρας. Εμπιστευτείτε τον σε έναν φίλο ή έναν ειδικό εκπαιδευτή. Κάποιος ήδη εξοικειωμένος με τον σκύλο σας θα ήταν η ιδανική επιλογή!

Ενημερώστε τους συνοδούς και τους διοργανωτές ότι ο σκύλος σας θα παίξει κάποιο ρόλο και συζητήστε ειδικά μέτρα που θα θέλατε να λάβουν.

Προετοιμάστε τον σκύλο σας

Φέρτε τον σκύλο σας στον χώρο του γάμου και της δεξίωσης πριν από την ημέρα του γάμου κι εξασκήστε το ρόλο του εάν θα συμμετάσχει στην τελετή. Τα σκυλιά θέλουν να μυρίζουν και να εξερευνούν νέους χώρους, οπότε αν το κάνει αυτό από πριν, θα είναι λιγότερο πιθανό να το κάνει στην τελετή και στον χώρο διασκέδασης.

pws-na-symperilavete-ton-skylo-sas-ston-gamo-sas

Οργανώστε ένα game plan 

Σημειώστε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένου του πού θα περπατήσει και το πού θα σταθεί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τελετής. Μην βάλετε τον σκύλο σας σε μια κατάσταση όπου αισθάνεται μόνος ή νευρικός. Είναι καλύτερο αν δεν μπορεί να μείνει σταθερός, να έχει κάποιον που ξέρει να τον περπατήσει στο διάδρομο και μετά να καθίσει δίπλα του.

Ενημερώστε τους πάντες για την παρουσία του σκύλου σας

Εκ των προτέρων, ενημερώστε τους συνοδούς και τους διοργανωτές ότι ο σκύλος σας θα παίξει κάποιο ρόλο και συζητήστε ειδικά μέτρα που θα θέλατε να λάβουν. Ενημερώστε επίσης τον υπεύθυνο του χώρου δεξίωσης. Κάποιοι μπορεί να αρνηθούν να δεχτούν έναν γάμο που περιλαμβάνει κατοικίδια.

Εάν όλα πάνε καλά κατά τις πρόβες, η ύπαρξη του σκύλου σας στον γάμο σας θα οδηγήσει στην πιο αξέχαστη μέρα! Οπότε, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο!

Εάν δεν γίνει ο σκύλος σας δεκτός στον χώρο

Μην απογοητευτείτε! Εάν ο σκύλος σας δεν μπορεί να είναι παρόν, βρείτε τρόπους να τον τιμήσετε στα στοιχεία του γάμου σας. Ονομάστε με το όνομά του ένα κοκτέιλ για παράδειγμα, ή ενσωματώστε τη φωτογραφία του σε στοιχεία διακόσμησης, όπως στους αναδευτήρες των cocktails.

Να είστε ευέλικτοι

Προετοιμαστείτε να κάνετε τις αλλαγές κατά την ημέρα του γάμου σας. Μπορεί να έχετε ένα ορισμένο όραμα για το πώς θα παίζει το ρόλο του ο σκύλος σας, αλλά θυμηθείτε ότι τα σκυλιά έχουν το δικό τους μυαλό και χαρακτήρα. Φροντίστε να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά. Αλλά εάν όλα πάνε καλά κατά τις πρόβες, η ύπαρξη του σκύλου σας στον γάμο σας θα οδηγήσει στην πιο αξέχαστη μέρα! Οπότε, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top