symvoules-gia-tin-epilogi-ths-gamhlias-tourtas-part-2

Συμβουλές για την επιλογή της γαμήλιας τούρτας (part 2/3)

Η γαμήλια τούρτα σας θα πρέπει να κλέψει την παράσταση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να χωρέσει στο budget σας. Παρακάτω σας δίνουμε τις συμβουλές των ειδικών για να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα και να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Κρέμα βουτύρου ή ζαχαρόπαστα;

Αυτό είναι το κύριο δίλημμα όλων των ζευγαριών. Η κρέμα βουτύρου είναι συχνά πολύ πιο νόστιμη βέβαια. Αλλά αν αγαπάτε την ομαλή, σχεδόν σουρεαλιστική εμφάνιση της ζαχαρόπαστας όσο κι εμείς, τότε σας έχουμε την λύση! Σκεφτείτε πρώτα να βάλετε μια στρώση κρέμας βουτύρου γύρω από το κέικ και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα στρώμα ζαχαρόπαστας οποιουδήποτε χρώματος σε ολόκληρο το γλυκό.

symvoules-gia-tin-epilogi-ths-gamhlias-tourtas-part-2-1

Τσεκάρετε τον καιρό

Εάν διοργανώνετε έναν γάμο σε εξωτερικό χώρο σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα, τότε μείνετε μακριά από τη σαντιγί, τη μαρέγκα και το βουτυρόγαλα… Λιώνουν τραγικά εύκολα! Ρωτήστε τον ζαχαροπλάστη σας για τις επιλογές θερινής διακόσμησης. Ίσως θελήσετε να επιλέξετε μια τούρτα που καλύπτεται με φρέσκα υλικά και δεν χρειάζεται καν ψυγείο.

Ρίξτε μια ματιά σε περιοδικά

Λάβετε υπόψη ότι τα περιοδικά γάμου ή ζαχαροπλαστικής, προτείνουν στυλίστες τροφίμων και ζαχαροπλαστεία που εργάζονται ασταμάτητα για να παράγουν την άψογη γαμήλια τούρτα. Αυτοί οι άνθρωποι δαπανούν ώρες για να διορθώσουν τα ελαττώματα των γλυκών. Προσπαθούν να μην στάζουν ή να μην χαλαρώνουν. Κάτι που μπορεί να συμβεί σε μια τούρτα αφού έχει μείνει για λίγο στη συντήρηση. Έχουν επίσης την πολυτέλεια να δημιουργούν τούρτες από υλικά που μπορεί να μην είναι βρώσιμα, αλλά σίγουρα είναι πανέμορφα! Επομένως, μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι ο ζαχαροπλάστης σας θα να είναι σε θέση να αναπαράγει ακριβώς αυτό που βλέπετε στην εφημερίδα. Ωστόσο, θα μπορείτε να του δώσετε κάποιες πολύ καλές ιδέες και κατευθυντήριες γραμμές.

Κρατήστε σημειώσεις: Όλα κρύβονται στις λεπτομέρειες

Όταν πρόκειται για διακόσμηση και κοσμήματα στολισμού τούρτας, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα. Η πιο φθηνή επιλογή είναι φρέσκα φρούτα ή λουλούδια που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν από τον ανθοπώλη σας για να πετύχετε την ελάχιστη χρέωση. Σε υψηλή χρέωση είναι η ζαχαρόπαστα ή τα χειροποίητα λουλούδια ζαχαροπλαστικής, πέταλο-πέταλο κάθε φορά. Όλα τα πρόσθετα – συμπεριλαμβανομένων των καρπών marzipan, λουλουδιών σοκολάτας, και δαντελών – θα αυξήσει το κόστος.

symvoules-gia-tin-epilogi-ths-gamhlias-tourtas-part-2-2

Συνεργασία ζαχαροπλάστη-ανθοπώλη

Αν θέλετε να γαρνίρετε την τούρτα σας με φρέσκα λουλούδια, μάθετε αν ο ζαχαροπλάστης σας είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ανθοπώλη σας . Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε αν ο ανθοπώλης σας θα έχει χρόνο να διακοσμήσει την τούρτα σας. Να είστε προσεκτικοί με τα περίτεχνα λουλουδάκια ή τα αποξηραμένα άνθη, τα οποία μπορούν να διαλυθούν κατά την μεταφορά.

Μία ή δύο τούρτες;

Πλέον, σε πολλούς γάμους συναντούμε δύο διαφορετικές τούρτες. Μία της νύφης και μία τούρτα του γαμπρού. Συνήθως, η τούρτα της νύφης – αυτή που κόβεται από το ζευγάρι στη δεξίωση – τρώγεται σαν επιδόρπιο από τους καλεσμένους. Επίσης, συνήθως είναι πιο φωτεινή τούρτα. Αντιθέτως, η τούρτα του γαμπρού είναι συνήθως πιο σκουρόχρωμη και πλούσια σε σοκολάτα. Κυρίως, για να τονίσει τη διαφορά των δύο φύλων και την βαρύτητα του γαμπρού. Ωστόσο, κάποιοι αυτό σήμερα το θεωρούν σεξιστικό και περιττό…

Διαβάστε τη συνέχεια στο part 3/3 του άρθρου μας…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top