sorbet lemon

Συνταγή για να φτιάξετε Sorbet Λεμόνι

Το Sorbet Λεμόνι είναι μια υπέροχη επιλογή για να κλείσει ένα γεύμα με την ωραιότερη επίγευση. Μπορείτε να το φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Ειδικά όταν τα λεμόνια είναι σε αφθονία, όμως, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία και να το δοκιμάσετε.

Sorbet Λεμόνι μπορείτε να σερβίρετε όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι, στο τέλος ενός οικογενειακού δείπνου ή μιας βραδιάς με τους κουμπάρους σας.

Είναι δροσιστικό και απόλυτα ευχάριστο στη γεύση και στην αίσθηση που αφήνει στο στόμα και στον ουρανίσκο. Βοηθά στην καλή χώνεψη και προσφέρει ένα αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης.

Επίσης, Lemon Sorbet θα μπορούσατε να προσφέρετε και στη δεξίωση του γάμου σας. Σκεφτείτε το ως ποτό καλωσορίσματος για τους καλεσμένους. Καθώς και ως έναν δροσερό και γευστικό τρόπο για να ολοκληρώσουν την ενότητα του φαγητού. Μπορείτε, βεβαίως, να το εμφανίσετε και ως μεταμεσονύχτια έκπληξη αντί παγωτού. Έτσι, οι καλεσμένοι σας θα δροσιστούν την κατάλληλη στιγμή, θα τονωθούν και να συνεχίσουν να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Βρείτε περισσότερες ιδέες στο άρθρο μας με τίτλο ” Μεταμεσονύχτιες γευστικές εκπλήξεις στο γαμήλιο πάρτυ“.

Για την παρουσίαση, οι προτάσεις είναι πολλές με μια από τις επικρατέστερες να σερβίρετε το σορμπέ στις ίδιες τις λεμονόκουπες. Βέβαια, όταν θέλετε να το σερβίρετε σε μικρή ποσότητα, γιατί έχετε πολλούς καλεσμένους, τα ποτηράκια για σφηνάκια είναι ιδανικά.

Υλικά για περίπου 25 σφηνάκια σορμπέ λεμόνι

  • 360 ml νερό
  • 120 ml σόδα με λεμόνι ή lime
  • 400 gr ζάχαρη
  • 500 ml χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο)
  • Ξύσμα λεμονιού από 2-3 λεμόνια

Για να γαρνίρετε, προτιμήστε φρέσκα κλωναράκια δυόσμο

Οδηγίες για την παρασκευή του Sorbet Λεμόνι

Αρχικά πλένετε σχολαστικά τα λεμόνια. Κρατάτε το ξύσμα από 2-3 λεμόνια για ένα επόμενο βήμα στην παρασκευή. Κατόπιν, στύβετε τα λεμόνια για πάρετε 500 ml φρέσκου χυμού λεμόνι.

Αν θέλετε και αν πρόκειται να έχετε καλεσμένους στο σπίτι, κρατήστε μερικές λεμονόκουπες για να σερβίρετε σε αυτές το σορμπέ.

Σε ένα σκεύος, όπως μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά, σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 3 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει.

Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το περιεχόμενο, δηλαδή το σιρόπι να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, σουρώστε το μείγμα, ώστε να πάρετε το σιρόπι χωρίς το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε σε αυτό τον χυμό λεμονιού και τη σόδα και ανακατέψτε. Αυτό είναι το τελικό μείγμα που θα παγώσετε.

Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα μεταλλικό σκεύος. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια μακρόστενη φόρμα ή ένα ταψάκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Μετά τα πρώτα 40 λεπτά που θα βρίσκεται στην κατάψυξη, ξεκινήστε να αναδεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι. Κατόπιν, θα πρέπει να το τοποθετείτε εκ νέου στην κατάψυξη. Αυτό θα το επαναλαμβάνετε κάθε μισή ώρα, μέχρι να συμπληρωθούν οι 3-4 ώρες που χρειάζεται συνολικά. Έτσι, θα αποκτήσει τη βελούδινη υφή του, χωρίς να δημιουργηθούν κρύσταλλοι στο εσωτερικό του.

Αποφασίστε, λοιπόν, πώς σας αρέσει να το σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top