Τάσεις 2022 στα Προσκλητήρια γάμου

Τάσεις στα προσκλητήρια γάμου για το 2022

Τα προσκλητήρια γάμου είναι η πρώτη σας επίσημη “εμφάνιση” και είναι αυτά που προϊδεάζουν για την αισθητική και το ύφος του γάμου. Συζητήστε μεταξύ σας για το στυλ που σας αρέσει και θα θέλατε να υιοθετήσετε στον γάμο σας. Αναζητήστε ιδέες που ενεργοποιούν το ενδιαφέρον σας. Ενημερωθείτε για τις τάσεις που επικρατούν την εποχή που παντρεύεστε. Αυτό είναι και το θέμα του άρθρου μας. Οι τάσεις που συναντούμε το 2022. Αυτή τη φορά επικεντρωνόμαστε στις τάσεις για τα προσκλητήρια γάμου.

Για τις γαμήλιες τάσεις του 2022 διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο μας και εμπνευστείτε για τον γάμο σας.

προσκλητήρια γάμου με vintage επιρροές
Κάντε click στην εικόνα για να το δείτε στο eshop

Vintage Αισθητική στα προσκλητήρια γάμου

Οι vintage επιρροές, σε ό, τι σχετίζεται με τους γάμους, είναι φανερές το 2022. Έχουμε αναφερθεί και στο άρθρο μας σχετικά με τις τάσεις στα νυφικά για το 2022. Διαβάζοντάς το θα βρείτε και προτάσεις για το πώς να τις συνδυάσετε με τα ανάλογα προσκλητήρια γάμου.

Οι δεκαετίες μεταξύ 1920 και 1980 συμμετέχουν με πολλά στοιχεία τους στους γάμους του 2022 και αρκετά σχέδια προσκλητηρίων προσεγγίζουν αυτό το στυλ. Κρεμ αποχρώσεις, διακριτικά μπλε, μωβ, κίτρινα και μπορντώ σε απαλούς τόνους, συνθέτουν τη χρωματική παλέτα σε vintage ύφος. Οι γραμματοσειρές και τα επιμέρους στοιχεία το συμπληρώνουν, προσφέροντας ένα εμπνευσμένο, αριστοκρατικό αποτέλεσμα. Λεπτεπίλεπτα καλλιγραφικά γράμματα, γραφικά σε φυσικούς τόνους, αυστηρή γεωμετρία με καθαρές γραμμές στο σχήμα.

Χρήση QR Codes πάνω στις προσκλήσεις

Στο εξής θα βλέπουμε όλο και συχνότερα τα QR Codes να βρίσκουν τη θέση τους πάνω σε φωτογραφίες, διαφημίσεις, προϊόντα, προσκλήσεις. Τα νέα ζευγάρια, πιο εξοικειωμένα από ποτέ με την τεχνολογία, υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές για να μοιραστούν πληροφορίες με τους καλεσμένους τους, online. Ένας QR κωδικός, εκτυπωμένος πάνω στο προσκλητήριο γάμου οδηγεί σε:

  • website γάμου του ζευγαριού
  • ηλεκτρονικό προσκλητήριο
  • landing page με πληροφορίες για τη λίστα γάμου
  • χάρτη πρόσβασης για την εκκλησία ή τον χώρο της δεξίωσης

Βεβαίως, η αναγραφή ενός URL, μιας διεύθυνσης προς έναν ιστότοπο δηλαδή, είναι μια συνήθεια που συμβαίνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Η δημιουργία και εκτύπωση QR κωδικού, όμως, είναι η εξέλιξή της που εξυπηρετεί πολύ σε πρακτικό επίπεδο. Σκανάροντας τον QR κωδικό με το smartphone τους, οι καλεσμένοι επισκέπτονται χωρίς πληκτρολόγηση όποιον σύνδεσμο έχει ορίσει το ζευγάρι.

προσκλητήρια γάμου με γήινες και φυσικές πινελιές σε ύφος και χρώμα
Κάντε click στην εικόνα για να το δείτε στο eshop

Χαλαρωτικές και φυσικές αποχρώσεις στα προσκλητήρια γάμου

Απαλές αποχρώσεις που δανείζονται τόνους από τη φύση, όπως το πράσινο, το μπλε, όλα τα γήινα χρώματα, αλλά και το χαλαρωτικό χρώμα της λεβάντας ανήκουν στις τοπ επιλογές. Το καφέ και το κόκκινο της terracotta είναι χρώματα που αξίζουν να συμπεριληφθούν στις επιλογές που θα εξετάσετε, ειδικά για τους φθινοπωρινούς γάμους της χρονιάς.

προσκλητήρια γάμου με εκλεκτά στοιχεία
Κάντε click στην εικόνα για να το δείτε στο eshop

Μινιμαλιστική προσέγγιση και καθαρές γραμματοσειρές

Αντίθετα με το κοντινό παρελθόν, σήμερα η μινιμαλιστική αισθητική, από την αρχιτεκτονική μέχρι τη μόδα, τη διακόσμηση και τις τέχνες, ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία. Κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την καθαρότητα των γραμμών, την ανάδειξη των φορμών και την κυριαρχία των σημαντικών στοιχείων.

Οι απλές, καθαρές γραμματοσειρές αναδεικνύουν την πληροφορία στα προσκλητήρια γάμου και τα καθιστούν ευανάγνωστα χωρίς περισπασμούς. Η αντίθεση του κειμένου με το φόντο του χαρτιού συνδέεται άμεσα με την παραπάνω πρακτικότητα. Το μέγεθος και η φορά των γραμμάτων, των ημερομηνιών και των σημαντικών στοιχείων του προσκλητηρίου συμμετέχουν στη δημιουργία του μινιμαλιστικού ύφους.

προσκλητήρια γάμου σε minimal ύφος με χρυσές πινελιές
Κάντε click στην εικόνα για να το δείτε στο eshop

Οι ευανάγνωστες γραμματοσειρές, βέβαια, δεν είναι γνώρισμα μόνο των μίνιμαλ σχεδίων σε προσκλητήρια γάμου. Παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη στροφή προς τις πιο απλές γραμματοσειρές που θα τις χαρακτηρίζαμε απέριττες. Τις συναντούμε ακόμα και σε ρομαντικά ή vintage προσκλητήρια και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός για να τις επιλέξετε.

Mix & Match προσέγγιση στις γραμματοσειρές

Μια από τις ιδέες που θα δείτε και σε πολλά από τα σχέδια προσκλητηρίων στο eshop μας, είναι η mix & match προσέγγιση. Για τα ονόματα ή τα αρχικά των ονομάτων του ζευγαριού χρησιμοποιούμε μια πιο κλασική ή καλλιγραφική γραμματοσειρά και για τα κυρίως κείμενα προτιμούμε μια απλή, μοντέρνα  γραμματοσειρά με καθαρές γραμμές.

προσκλητήρια γάμου με καθαρές, απλές γραμματοσειρές
Κάντε click στην εικόνα για να το δείτε στο eshop

Τα δείγματα που έχουμε για κάθε προσκλητήριο παρουσιάζουν τον ιδανικό συνδυασμό και τις γραμματοσειρές που ταιριάζουν στο στυλ κάθε προσκλητηρίου. Καταλήξαμε σε αυτούς λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, όπως το χαρτί , τα χρώματα, το είδος της εκτύπωσης, το ύφος. Για αυτό και η συμβουλή μας είναι όταν διαλέγετε προσκλητήριο για τον γάμο σας ή και για τη βάπτιση, να επιλέγετε τις γραμματοσειρές του δείγματος. Είναι οι πιο ταιριαστές, μελετημένα!

Προσκλητήρια από PVC υλικό

Η τάση να χρησιμοποιούνται και άλλα υλικά πέρα από το χαρτί για την κατασκευή προσκλητηρίων συνεχίζει δυναμικά και τη φετινή χρονιά. Τα προσκλητήρια από PVC, ένα υλικό εύκαμπτο και στιβαρό ταυτόχρονα κερδίζει περισσότερο έδαφος στους γάμους του 2022. Διαφανές ή με matte φινίρισμα είναι ιδανικό για να προσδώσει στοιχεία διαφορετικότητας στο προσκλητήριο του γάμου σας. Οι δυνατότητες εκτύπωσης είναι τόσες που δίνουν αρκετές επιλογές για να εκφράσετε αυτό που επιθυμείτε μέσα από την εμφάνιση του προσκλητηρίου σας. Λευκοτυπία, χρυσοτυπία, ασημοτυπία, αλλά και UV εκτύπωση είναι κάποιες από αυτές. Στα σχέδια που θα βρείτε στο eshop θα δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές ανά περίπτωση.

προσκλητήρια γάμου από PVC υλικό
Κάντε click στην εικόνα για να δείτε στο eshop περισσότερα σχέδια προσκλητηρίων σε PVC

Ανακαλύψτε προσκλητήρια γάμου και βρείτε το στυλ που προτιμάτε

Στο eshop μας διαθέτουμε ποικιλία σε μοντέρνα, κλασικά και laser cut προσκλητήρια γάμου, καθώς και μπομπονιέρες για να επιλέξετε. Περιηγηθείτε και ανακαλύψτε τα υλικά και τα αντικείμενα που θα πλαισιώσουν θεματικά τον γάμο και τη δεξίωσή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 949737 ή στο info@e-prosklitirio.gr για να σας ενημερώσουμε εκτενέστερα για τα προϊόντα και τις ιδέες που υλοποιούμε.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top