pancakes

Brunch για δύο: Pancakes

Κάποιες Κυριακές είναι για βόλτα και άλλες είναι για ξεκούραση, χουχούλιασμα και όμορφες στιγμές στο σπίτι. Αυτές τις μέρες κάντε τες να ξεχωρίζουν. Κάντε πράγματα μαζί, περάστε χρόνο ο ένας με τον άλλο. Περιποιηθείτε τους εαυτούς σας. Καλομάθετε ο ένας τον άλλο. Συνεχίζοντας τη σειρά άρθρων Brunch για δύο, μοιραζόμαστε μαζί σας μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νόστιμα pancakes.

Τα υλικά για μια βασική συνταγή pancakes είναι υλικά που υπάρχουν σίγουρα στο σπίτι σας, οπότε μπορείτε να τη φτιάξετε ανά πάσα στιγμή. Αφού πετύχετε τη σωστή σύσταση στον χυλό και τα ψήσετε, απολαύστε τα με άπειρους τρόπους και γευτείτε την αλμυρή ή γλυκιά εκδοχή που προτιμάτε.

Υλικά για pancakes

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200 γρ.)
  • 3/4 κούπας γάλα (150ml)
  • 1 αβγό (μέτριο)
  • 3 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανιλίνη

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ξεκινήσετε και το βούτυρο να το έχετε λιώσει, αλλά να έχει κρυώσει αρκετά.

Τρόπος παρασκευής του χυλού για pancakes

Για να φτιάξετε τον χυλό για τα pancakes θα χρειαστείτε αρχικά δύο μπολ. Στο ένα θα αναμίξετε τα στερεά υλικά και στο άλλο τα υγρά υλικά. Το μεγαλύτερο μπολ χρησιμοποιήστε το για τα υγρά, καθώς σε αυτό θα προσθέσετε σιγά – σιγά το μείγμα στερεών υλικών. Χρησιμοποιώντας ένα αβγοδάρτη, ενσωματώστε όλα τα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα, ώσπου να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Αφού φτάσετε τον χυλό στο ιδανικό σημείο της σύστασής του, σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε το για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο πριν συνεχίσετε. Έτσι, ακόμα και αν έχουν δημιουργηθεί φυσαλίδες από την ανάδευση, θα εξαφανιστούν και θα έχετε έναν ομοιογενή χυλό για να φτιάξετε τα pancakes σας.

Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε τον χυλό αρκετά νωρίτερα και να τον διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι για να φτιάξετε τα pancakes. Αν σας περισσέψει μπορείτε να επιστρέψετε τον υπόλοιπο χυλό στο ψυγείο και να τον χρησιμοποιήσετε και αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τρόπος ψησίματος

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία για να ζεσταθεί ο πάτος του. Περάστε μια λεπτή στρώση βουτύρου με ένα πινέλο και στη συνέχεια ρίξτε με ένα κουτάλι λίγη ποσότητα χυλού που θα σας δώσει pancakes στο μέγεθος που επιθυμείτε. Επαναλάβετε 2 ή 3 φορές, ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους σας.

Μόλις τα δείτε να φουσκώνουν και να αποκτούν μια κρούστα στο σημείο της επαφή τους με το τηγάνι, σημαίνει πως έχουν ψηθεί από τη μια μεριά. Τότε είναι έτοιμα για να τα γυρίσετε και να περιμένετε 1-2 λεπτά το πολύ για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.

Με μια σπάτουλα τα βγάζετε από το σκεύος όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα και τα τοποθετείτε αρχικά σε μια σχάρα για να «αναπνεύσουν».

Μετά από λίγο είναι έτοιμα για να τα σερβίρετε με όποιους ευφάνταστους τρόπους μπορείτε να σκεφτείτε. Συνοδέψτε τα με φρούτα, όπως φράουλες ή ροδέλες μπανάνας, με μέλι, με πραλίνα, με κομπόστες, με μαρμελάδες. Αν προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, προσθέστε στο πιάτο σας τραγανό μπέικον, αβγά τηγανητά ή ποσέ ή ακόμα και scrambled eggs, καθώς και υλικά όπως το προσούτο και η μοτσαρέλα.

Δοκιμάστε μαζί νέες ιδέες και πειραματιστείτε με υλικά, αφού θα έχετε τα ωραιότερα pancakes ακολουθώντας την παραπάνω βασική συνταγή. Δείτε τη διαδικασία ως μια ακόμα ευκαιρία για να περάσετε χρόνο μαζί, κάνοντας κάτι δημιουργικό που θα το απολαύσετε από κοινού και αφού το ολοκληρώσετε.

Μη παραλείψετε να διαβάσετε ένα ακόμα άρθρο της σειράς Brunch για δύο με συνταγή για αβγά σε σάλτσα ντομάτας και αν αγαπάτε το Brunch γενικότερα, βρείτε ιδέες στο άρθρο μας με τίτλο “Brunch style δεξίωση μετά τη βάπτιση“. 

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top