αβγά σε σάλτσα ντομάτας brunch for two με avga matia se saltsa ntomatas

Brunch για δύο: αβγά σε σάλτσα ντομάτας

Όλα γύρω “τρέχουν”, ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι εκκρεμότητες κι εσείς ανυπομονείτε να φτάσει εκείνη η μαγική στιγμή που είστε και οι δυο σας σπίτι. Και θέλετε να περάσετε όμορφα, χαλαρά, να ξυπνήσετε μαζί, να χουζουρέψετε, να ευχαριστηθείτε ο ένας τον άλλο και να περάσετε χρόνο μαζί. Όμως, πριν πεινάσετε πολύ μπείτε παρέα στην κουζίνα και ετοιμάστε ένα brunch για δύο. Η ιδέα που σας δίνουμε είναι πεντανόστιμη, εύκολη και έχετε σίγουρα όλα τα υλικά στο σπίτι. Μπορείτε να μοιραστείτε εργασίες όσο την ετοιμάζετε και να συνεργαστείτε για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια συνταγή με αβγά σε σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι.

Υλικά για τα αβγά σε σάλτσα ντομάτας

  • 4 μέτρια αβγά
  • 3-4 μέτριες τομάτες
  • 1/2 από ένα μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 από μια μέτρια πιπεριά
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Αρχικά πλένετε και καθαρίζετε τη φλούδα από τις τομάτες. Στη συνέχεια τις τρίβετε στον τρίφτη ή στο multi και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα και την ανακατεύετε για να σωταριστεί και να αρχίσει να βράζει στα υγρά της. Ρίχνετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Σε αυτό το στάδιο προσθέτετε λίγο νερό, χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι.

Αφήνετε την τομάτα να βράσει για 5-6 λεπτά περίπου και προσθέτετε ψιλοκομμένη την πιπεριά. Συνεχίζετε τον βρασμό της σάλτσας με κλειστό καπάκι, για περίπου 5 λεπτά ακόμα, ώστε να μειωθούν τα υγρά της. Όταν θα μπορείτε με μια ξύλινη κουτάλα να ανοίξετε “λακουβίτσα” στη σάλτσα και αυτή να διατηρηθεί “ανοιχτή” για μερικά δευτερόλεπτα, είναι η στιγμή για τα αβγά.

Ανοίξτε “λακουβίτσα” στη σάλτσα και ρίξτε εκεί ένα αβγό μάτι. Επαναλάβετε για όλα τα αβγά. Προσθέστε στα αβγά αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας  και σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι.

Παρακολουθήστε τα αβγά σας να ψήνονται ομοιόμορφα χάρη στον ατμό που δημιουργείται μέσα στο τηγάνι. Σε 3-4 λεπτά θα είναι έτοιμα και μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό, λίγο πριν κατεβάσετε το τηγάνι από το μάτι. Να είστε, όμως, σε εγρήγορση, αν θέλετε ο κρόκος των αβγών να παραμείνει ζουμερός. Δεν πρέπει να χάσετε το κρίσιμο σημείο για να αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ιδέες για μερικά βήματα παρακάτω στη συνταγή για αβγά σε σάλτσα ντομάτας

Λίγο πριν προσθέσετε τα αβγά στο τηγάνι, τρίψτε χοντρά κομμάτια τυρί φέτα στη σάλτσα. Η φέτα θα αρχίσει να λιώνει και μέχρι να γίνουν και τα αβγά θα είναι στο ιδανικό σημείο· ζουμερή απ’ έξω και μεστή στον πυρήνα της.

Επίσης, σε μια άλλη εκδοχή δοκιμάστε να συμπληρώσετε την απόλαυση προσθέτοντας μανιτάρια. Ειδικά αν είναι καλοκαίρι τολμήστε στη θέση των μανιταριών να προσθέσετε μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ξεπικρίσει τη μελιτζάνα για μισή ώρα σε κρύο νερό με αλάτι. Κατόπιν θα πρέπει να την έχετε ξεπλύνει και στύψει πολύ καλά από τα υγρά της. Σωτάρετέ τη με τη σάλτσα και μέχρι να ετοιμαστούν και τα αβγά, οι μελιτζάνες θα έχουν μελώσει μέσα στη σάλτσα και θα έχουν ενωθεί οι γεύσεις σε ένα θεϊκό αποτέλεσμα.

Γενικά, λοιπόν, να επιδιώκετε να κάνετε πράγματα μαζί! Όσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που κρατά ο καθένας για τον εαυτό του, τόσο πολύτιμος είναι και ο κοινός σας χρόνος ως ζευγάρι. Βρείτε ασχολίες, κοινά ενδιαφέροντα, αφιερώστε χρόνο σε hobbies, δείτε τη μαγειρική ως ευκαιρία για να δημιουργείτε και να απολαμβάνετε παρέα.

Αν είστε fan του Brunch, τότε σκεφτείτε μια brunch style δεξίωση μετά τον γάμο ή τη βάπτιση. Βρείτε μερικές ιδέες στο άρθρο μας με τίτλο “Brunch style δεξίωση μετά τη βάπτιση“. 

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top