cheesecake efkoli sintagi

Συνταγή για cheesecake χωρίς ψήσιμο

Ένα cheesecake είναι πάντα μια τέλεια ιδέα για γλυκό, πόσο μάλλον όταν πλησιάζουν γιορτές ή όταν πρόκειται να έχετε καλεσμένους στο σπίτι!

Με βελούδινη υφή και ισορροπημένα γλυκιά γεύση, αφήνει μια δροσιστική αίσθηση σε εκείνον που το γεύεται. Το cheesecake είναι γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας με ακρίβεια τις οδηγίες. Φτιάχνεται με απλά υλικά, τα οποία, όμως, πρέπει να είναι άριστης ποιότητας για να συνθέσουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

Υλικά για cheesecake που δεν χρειάζεται ψήσιμο

Για τη βάση του cheesecake

  • 250 γρ. μπισκότα (digestive ή ανάλογου τύπου)
  • 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα του cheesecake

  • 400 γρ. τυρί κρέμα (Philadelfia ή κάποιο αντίστοιχο)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 3 κ.σ. (κοφτά) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια

Για την επικάλυψη

Μαρμελάδα φράουλα (κατά προτίμηση σπιτική με κομμάτια φρούτου) ή κεράσι – βύσσινο

Φτιάξτε τη βάση

Θρυμματίστε τα μπισκότα με όποιο τρόπο σας βολεύει μέχρι να γίνουν τρίμματα – σκόνη. Το μπλέντερ είναι η τέλεια λύση γι’ αυτή την εργασία. Παράλληλα, λιώστε το βούτυρο και στη συνέχεια περιχύστε με αυτό τη σκόνη μπισκότου. Ανακατέψτε καλά, ώστε το βούτυρο να καλύψει όλη την ποσότητα του μπισκότου. Θα πρέπει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα περίπου 20-22 εκ., ιδανικά με αποσπώμενη βάση, στρώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά σε ύψος 1-1,5 εκ. με το μείγμα μπισκότου. Πιέστε με τον πάτο ενός ποτηριού ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού τη βάση, ώστε να το υλικό να έχει συμπαγή υφή και ίδιο ύψος σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετήστε το σκεύος στο ψυγείο και συνεχίστε με την κρέμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τη βάση για 10 λεπτά περίπου στους 170°C και θα είναι πιο “τριφτή” και όχι τόσο σκληρή/συμπαγής όσο αν την κρυώσετε στο ψυγείο.

Πώς να φτιάξετε την κρέμα του cheesecake

Σε ένα μπωλ προσθέστε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τη ζάχαρη ρίξτε τη από ψηλά με απαλές κινήσεις του καρπού για να είναι αφράτη ή κοσκινίστε τη αν έχει “σβολιάσει”. Ανακατέψτε τα υλικά, αρχικά με ένα κουτάλι ή αβγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, που θα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Χτυπήστε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι για να γίνει ένα αφράτο, αλλά συμπαγές και ομογενοποιημένο μείγμα.

Βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο και στρώστε πάνω στη βάση την κρέμα ομοιόμορφα. Αμέσως μετά επιστρέψτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε το γλυκό να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.

Στη συνέχεια και όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε ή γενικά να το απολαύσετε, καλύψτε την επιφάνεια με μια πλούσια στρώση από την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Με σπιτική μαρμελάδα φράουλα είναι φανταστικό, όμως είναι θεσπέσιο και με γλυκό βύσσινο ή κεράσι! Η επιλογή κάθε φορά είναι δική σας!

Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και απολαύστε το οι δυο σας ή με την παρέα σας. Παραμένει λαχταριστό μέχρι την τελευταία κουταλιά.

Wedding idea

Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε ή αν ετοιμάζεστε για τη βάπτιση του μωρού σας, σκεφτείτε το cheesecake σε ατομικές μερίδες για τους καλεσμένους σας. Πρωτοτυπήστε στον γάμο σας και κόψτε μια τούρτα γάμου cheesecake. Στους καλεσμένους θα σερβίρετε ατομικά cheesecake σε μέγεθος κομματιού τούρτας. Εναλλακτικά, προσθέστε ατομικά cheesecake σε μίνι μέγεθος στο buffet γλυκών που θα ανοίξει μετά το buffet με το φαγητό.

Για τη βάπτιση του μωρού, σκεφτείτε να μοιράσετε mini cheesecake, αντί για τα κλασικά γλυκάκια μετά τη βάπτιση στην εκκλησία. Μια δροσιστική έκπληξη, full σε γεύση!

Ένα cheesecake, λοιπόν, είναι πάντα μια τέλεια ιδέα για γλυκό, ακόμα και για τον γάμο και τη βάπτιση. Και γιατί όχι… ακόμα και για την πρώτη μέρα γάμου. Διαβάστε εδώ πώς θα μπορούσατε να περάσετε ξεχωριστά την πρώτη σας μέρα ως παντρεμένο ζευγάρι!

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top