welcome drinks για να υποδεχθείτε με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους της δεξίωσης

Ιδέες για welcome drinks και δώρα για το καλωσόρισμα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και μια καλή αρχή εγγυάται μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Έχοντας αυτό κατά νου, προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία καλωσορίσματος στους καλεσμένους σας. Μάθετε μέσα από το άρθρο μας ποια στοιχεία κάνουν τη διαφορά στο πώς υποδεχόμαστε τους καλεσμένους. Βρείτε ιδέες για welcome drinks με τα οποία θα τους καλωσορίσετε. Αντλήστε έμπνευση για δώρα που θα τους περιμένουν με την άφιξή τους στη δεξίωση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού καλωσορίσματος και τι ρόλο έχουν τα welcome drinks

Συνολικά, θα λέγαμε πως είναι το προσεγμένο και φιλόξενο περιβάλλον σε όλες τις εκφάνσεις του. Αυτό είναι που προϊδεάζει για το ύφος και το κλίμα της εκδήλωσης και δημιουργεί εξ’ αρχής τα ανάλογα συναισθήματα και προσδοκίες στους καλεσμένους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σωστή καθοδήγηση των καλεσμένων, από τη στιγμή που προσεγγίζουν τον χώρο της δεξίωσης. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται με την κατάλληλη σήμανση και τη συμμετοχή του προσωπικού πού πρέπει να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους. Καθώς και πού θα κατευθυνθούν στη συνέχεια, μέχρι να συναντήσουν το επόμενο άτομο που θα τους καθοδηγήσει.

Και επειδή έχουμε να κάνουμε στον μέγιστο βαθμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι το χαμόγελο, η ευγένεια και η θετική στάση. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την υποδοχή, πρέπει να είναι πλήρως καταρτισμένοι σε θέματα PR και καλά πληροφορημένοι για την εκδήλωση.

Το set up του χώρου θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις άνετης πρόσβασης και μετακίνησης για όλους τους καλεσμένους. Και εκείνους με κινητικά προβλήματα και τις κυρίες με ψηλά τακούνια, αλλά και γονείς με παιδικό καρότσι. Σε συνδυασμό με τον επαρκή και σωστά σχεδιασμένο φωτισμό είναι απαραίτητα στοιχεία για την ασφάλεια των καλεσμένων από το πρώτο τους βήμα.

Και φυσικά, η κορύφωση ενός ιδανικού καλωσορίσματος έρχεται μέσα από τα γευστικά και μουσικά μονοπάτια που θα ανοίξετε για τους καλεσμένους σας. Με τα welcome drinks, τα εδέσματα που θα τα συνοδεύουν, αλλά και τη μουσική που θα ντύνει αυτή την ενότητα της δεξίωσης. Ένας μουσικός με σαξόφωνο ή βιολί ή μια μουσική μπάντα είναι εξαιρετικές ιδέες για να προσδώσουν μια ονειρεμένη αίσθηση και ένα lounge χαρακτήρα.

Ιδέες για welcome drinks

Τα ποτά υποδοχής μπορεί να είναι με ή και χωρίς αλκοόλ ή και να υπάρχουν και οι δύο επιλογές. Καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή είναι το είδος και το ύφος της δεξίωσης, η εποχή, ο τόπος και η ώρα που λαμβάνει χώρα.

Για μια χειμερινή δεξίωση, θυμηθείτε το άρθρο μας για το ζεστό αρωματικό κρασί, που είναι τέλεια ιδέα για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας.

Στις δεξιώσεις της καλοκαιρινής σεζόν τα δροσιστικά ποτά με βάση τη σαμπάνια ή τον αφρώδη οίνο, τα cocktails ή ένα fruit punch με ή χωρίς αλκοόλ είναι προτάσεις γενικής αποδοχής.

Ειδικά αν προγραμματίζετε μια δεξίωση νωρίς μέσα στην ημέρα ή αν πρόκειται για δεξίωση βάπτισης, έχουμε εξαιρετικές ιδέες για ένα δροσιστικό ξεκίνημα. Ανάμεσά τους είναι το αρωματισμένο νερό με εσπεριδοειδή ή καλοκαιρινά φρούτα όπως φράουλες και ροδάκινα. Επίσης, η σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα στην ιδανική θερμοκρασία. Αλλά και το κρύο τσάι.

Βάλτε χρώμα, ξεκινώντας από τα welcome drinks

Daiquiri strawberry (Daiquiri φράουλα)

Πρόκειται για ένα ελαφρύ cocktail με βάση το ρούμι, το οποίο το χαρακτηρίζει η φρουτώδης γεύση, χάρη στις φράουλες που περιέχει.

Amalfi Daiquiri

Για ένα δροσιστικό cocktail Daiquiri, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το Amalfi Daiquiri είναι η τέλεια πρόταση. Έχει ως βάση το ρούμι και περιέχει limoncello και σιρόπι ζάχαρης. Επίσης, φρουτώδης γεύση με πιο έντονη επίγευση για μια πιο δυνατή εμπειρία.

welcome drinks και cocktails για την υποδοχή των καλεσμένων

Kir Royale

Ένα ελαφρύ ποτό – απεριτίφ, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πιο απλό cocktail. Mε γαλλικό λικέρ από φραγκοστάφυλο και σαμπάνια ή αφρώδη οίνο. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό ποτό που αρέσει σε όλους, ξεδιψά και ικανοποιεί απόλυτα με την ντελικάτη γεύση του.

Mimoza

Σαμπάνια σε διπλάσια δοσολογία από τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο Grand Marnier δημιουργούν ένα από τα πιο γευστικά και εύκολα ποτά για καλωσόρισμα. Μια δροσερή πρόταση για τα welcome drinks, με εκλεπτυσμένη γεύση και sparkling αίσθηση στο στόμα, που διαρκεί.

Δώρα υποδοχής για τους καλεσμένους

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία καλωσορίσματος, σκεφτείτε τα δώρα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους κατά την προσέλευσή τους. Ανάλογα με την εποχή και την τοποθεσία, υπάρχουν διάφορα αντικείμενα και αξεσουάρ που είναι κατάλληλα για δώρο. Γιατί θα φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αλλά θα μπορούσαν να είναι και αναμνηστικά δώρα.

Ιδέες για δωράκια υποδοχής

Για παράδειγμα, αν το γαμήλιο πάρτυ είναι καλοκαιρινό, σε παραλία ή και σε κτήμα, οι σαγιονάρες είναι τέλειο δώρο για την πορεία της βραδιάς. Δίνουν λύση για ασταμάτητο χορό και αξεπέραστη διασκέδαση, παρατείνοντας τη διάρκεια του γλεντιού.

Ένα άλλο παράδειγμα δώρου, κατάλληλο για έναν ανοιξιάτικο ή φθινοπωρινό γάμο, αλλά και για ένα γάμο που γίνεται σε υψόμετρο ή σε νησί είναι οι πασμίνες. Ιδανικές για να προφυλάξουν τις κυρίες από τη βραδινή δροσούλα ή το ελαφρύ αεράκι.

Οι βεντάλιες είναι, επίσης, ωραίο δώρο υποδοχής για μια δεξίωση στην καρδιά του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα δώρο που απευθύνεται σε όλους καλεσμένους. Είναι χρήσιμο για την ημέρα του γάμου και μπορεί να διατηρηθεί ως αναμνηστικό και παράλληλα χρηστικό αξεσουάρ.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να υιοθετήσετε, ανάλογα με το πώς έχετε φανταστεί τη δεξίωσή σας, καθώς και με τη σύνθεση των καλεσμένων σας. Αν θέλετε να σας υποδεχθούν δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, προμηθεύστε τους με sparklers σε προσωποποιημένη χάρτινη συσκευασία. Αν είστε λάτρεις των φωτογραφιών προμηθεύστε τους φωτογραφικές μηχανές τύπου polaroid και οδηγίες για το πώς και πότε να τις χρησιμοποιήσουν. Έτσι, πέρα από τις φωτογραφίες του επαγγελματία φωτογράφου, θα έχετε και μια σειρά αυθόρμητων φωτογραφιών μέσα από τη ματιά των καλεσμένων σας.

Η διαφοροποίηση είναι σημαντική

Αφού, λοιπόν, καταλήξετε στα δώρα υποδοχής, αποφασίστε για τα στοιχεία που θα προσθέσετε, με στόχο να προσδώσετε συγκεκριμένο χαρακτήρα σε αυτά. Η διαφοροποίηση είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώκετε σε κάθε φάση της οργάνωσης του γάμου σας.

Ένας τρόπος είναι να εκτυπώσετε πάνω στα αντικείμενα ή να εκτυπώσετε καρτελάκια που θα συνοδεύουν τα αντικείμενα αυτά.

Ευχαριστείστε πραγματικά τους καλεσμένους σας, εκτυπώνοντας πάνω στα αντικείμενα, κάποια μοτίβα, quotes ή άλλα γραφικά στοιχεία. Δεν είναι υποχρεωτικό να παραπέμπουν σε εσάς. Όντας αποσυνδεδεμένα από ονόματα και ημερομηνίες, είναι πιθανότερο να παραμείνουν ως χρηστικά ή διακοσμητικά στοιχεία στη ζωή των καλεσμένων σας.

Η καλύτερη λύση είναι να τυπώσετε καρτελάκια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας για την παρουσία τους. Εναλλακτικά, τυπώστε κάτι που εμπνέει ή κάτι που σας εκφράζει. Για παράδειγμα, κάποιο ρητό ή ένα στιχάκι. Αυτές οι ευχαριστήριες κάρτες θα συνοδεύουν τα δώρα που θα διαλέξετε.

Στο e-prosklitirio.gr εκτυπώνουμε προσκλητήρια και δημιουργούμε μπομπονιέρες που δίνουν το στίγμα του ξεχωριστού γάμου σας. Στο ίδιο concept σχεδιάζουμε και όποια άλλα στοιχεία πλαισιώνουν το στυλ της δεξίωσής και τυπώνουμε πάνω σε αντικείμενα ό, τι θα διαφοροποιήσει τις επιλογές σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top