επιδόρπιο γιαουρτιού με λεμόνι

Το πιο εύκολο, γρήγορο και γευστικό επιδόρπιο με γιαούρτι

Μοιάζει με μους, αλλά δεν είναι ακριβώς μους. Έχει υφή κρέμας αλλά δεν είναι μόνο κρέμα. Το περνάς και για cheesecake όταν το αντικρίζεις, όμως είναι πολύ πιο αφράτο, εξίσου δροσιστικό και σίγουρα πιο ελαφρύ από το cheesecake. Για ευκολία ας το ονομάσουμε μους λεμονιού με γιαούρτι. Και φυσικά, ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε, πανεύκολα, αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο, σε λίγο χρόνο με ελάχιστα υλικά. Έτσι, θα έχετε πάντα μια γλυκιά επιλογή για να κλείσετε ένα γεύμα, να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε στο σπίτι σας κάθε ώρα και στιγμή.

Υλικά για το ελαφρύ επιδόρπιο με γιαούρτι

  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 800 γρ στραγγιστό γιαούρτι 5%
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 ζουμερό μεγάλο λεμόνι (η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 15 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive (περίπου)

Πώς να φτιάξετε το επιδόρπιο με γιαούρτι ή αλλιώς μους λεμονιού

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και το αναδεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού, ενώ το έχετε πλύνει προηγουμένως σχολαστικά και ανακατεύετε για να είναι διάσπαρτο και όχι συγκεντρωμένο σε σημεία.

Στο τέλος, προσθέτετε σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού και δοκιμάζετε πόσο θα θέλατε να προσθέσετε για να σας ικανοποιεί η ένταση της γεύσης. Ενδεχομένως, κάποιοι να θέλετε να προσθέσετε λίγο παραπάνω ή να μειώσετε την ποσότητα του λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Σε αυτό το σημείο έχετε έτοιμη την κρέμα, σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι και τη βάζετε στο ψυγείο, ώστε να συνεχίσετε με τα μπισκότα. Σε μια σακούλα τροφίμων σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια και θρυμματίστε τα σε μικρότερο μέγεθος, πιέζοντας τα τρίμματα με τον πάτο ενός ποτηριού. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, ώστε να μην υγρανθούν πολύ μέχρι να καταναλωθεί το γλυκό – επιδόρπιο.

Πώς να ολοκληρώσετε και να σερβίρετε τη μους λεμονιού

Για να έχετε πάντα φρεσκότατο το γλυκάκι σας, μπορείτε να «στήνετε» κάθε φορά όσα μους λεμονιού πρόκειται να καταναλώσετε άμεσα. Αν έχετε τραπέζι στο σπίτι ή γενικά καλεσμένους, θα ήταν πιο εξυπηρετικό να ετοιμάσετε λίγο νωρίτερα όσα επιδόρπια θα χρειαστείτε και να τα συντηρήσετε στο ψυγείο για το τέλος του γεύματος.

Σερβίρετε, ιδανικά, τη μους σε χαμηλά ποτηράκια, σε μέγεθος της επιλογής σας. Η σειρά για να στήσετε το γλυκό σας είναι η εξής:

  • Ξεκινάτε με μια γενναία δόση τριμμένου μπισκότου
  • Βάζετε την 1η στρώση κρέμας γιαουρτιού με λεμόνι.
  • Ρίχνετε 2η φορά μπισκότο πάνω από την 1η στρώση κρέμας
  • Σειρά έχει η 2η στρώση κρέμας
  • Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε μπορείτε να περάσετε στο τελικό γαρνίρισμα με τριμμένο μπισκότο στην κορυφή του γλυκού.
  • Ανάλογα με τις προτιμήσεις, το μέγεθος του ποτηριού σερβιρίσματος και την περίσταση θα μπορούσατε να επαναλάβετε μια ακόμα φορά. Έτσι, θα έχετε 3η στρώση μπισκότου και μια 3η στρώση κρέμας, πριν ολοκληρώσετε γαρνίροντας τη μους λεμονιού.

Μερικές πινελιές για πρόσθετο ενδιαφέρον

Αντί να γαρνίρετε την κορυφή με τριμμένο μπισκότο, μπορείτε να γαρνίρετε με πιο μεγάλα κομμάτια, σπάζοντας απλά μισό μπισκότο με το χέρι. Να θυμάστε ότι γαρνίρετε λίγο πριν σερβίρετε και όχι πολύ νωρίτερα για να μη πάρουν υγρασία το μπισκότο.

Εναλλακτικά, αντί να γαρνίρετε με μπισκότο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τους σπασμένους – τριμμένους ξηρούς καρπούς. Το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης είναι μια από τις επιλογές, όπως και το καρύδι σπασμένο σε μεγάλα κομμάτια. Ειδικά με το καρύδι, ταιριάζει μοναδικά να ραντίσετε τη μους με μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Μια ακόμα ιδέα είναι να γαρνίρετε με μικρά καρέ από φρουί γλασσέ, αλλά και να κάνετε, αν θέλετε και μια στρώση εσωτερικά στη μους. Μια αρωματική νότα φρεσκάδας, που δεν αφήνει ασυγκίνητο όποιον το γεύεται, η οποία θα μπορούσε να είναι και με κομμάτια φρέσκων φρούτων εποχής!

Μους λεμονιού με γιαούρτι για τον γάμο σας ή τη βάπτιση του μωρού

Για την ημέρα που θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας για το κρεβάτι του γάμου, μπορείτε να έχετε στον μπουφέ με τα γλυκά, μερικά μους γιαουρτιού, ειδικά αν είναι καλοκαίρι. Θα είναι μια από τις δροσιστικές εκπλήξεις για όλους.

Στην περίπτωση που οργανώνετε μόνοι σας τη βάπτιση του μωρού σας, το γλυκάκι με το γιαούρτι και το λεμόνι είναι φανταστική επιλογή για να κεράσετε τους καλεσμένους. Προμηθευτείτε μικρά ποτηράκια από σκληρό πλαστικό, που είναι ιδανικά για μίνι γλυκάκια και φτιάξτε τα πιο λαχταριστά μους.

Κλείνοντας, και επειδή το λεμόνι είναι φανταστικό ως βασικό υλικό σε ροφήματα και αναψυκτικά, σε γλυκά και παγωτά, σας προτείνουμε να διαβάσετε πώς να φτιάξετε sorbet λεμόνι.

Θυμηθείτε να διαβάσετε και το άρθρο μας για τα καλοκαιρινά ποτά, που μπορείτε να φτιάξετε και να απολαύσετε στο σπίτι σας, ξεκινώντας από το 1ο μέρος με τις σπιτικές λεμονάδες.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top